EvenimentReligie Cultura

Gasparik Attila şi Alina Nelega se delimitează de ancheta DNA

teatru dnaConducerea Teatrului Naţional din Târgu-Mureş a reacţionat în urma percheziţiei procurorilor DNA de joia trecută şi a remis miercuri, 24 iunie, un comunicat de presă în care arată că investigaţia procurorilor anticorupţie reprezintă „un prejudiciu grav de imagine pe care îl provoacă informaţiile lipsite de fond care s-au vehiculat în public” şi în care se precizează că investigaţia nu îl priveşte în mod direct pe directorul instituţiei, Gasparik Attila, citat în acest caz în calitate de martor şi nu de învinuit.

„Sesizări calomnioase de către persoane răuvoitoare”

Potrivit documentului, semnat de directorul general al instituţiei, Gasparik Attila şi Alina Nelega – director artistic al Companiei „Liviu Rebreanu”, „istoricul cercetării datează din anul 2012, când au fost făcute sesizări calomnioase de către persoane răuvoitoare care urmăreau să-şi justifice lipsa de competenţă profesională şi să-şi acopere propriile ilegalităţi”. „Aceste sesizări au fost demontate pe rând de trei ordonanţe ale procurorilor care le-au considerat ca lipsite de temei şi de două rapoarte ale ANI, privind activitatea domnului director general Gasparik Attila şi a doamnei directoare artistice Alina Nelega, rapoarte care nu consideră că există conflicte de interese în activitatea artistică şi managerială a celor doi directori”, se menţionează în comunicat.

„Foarte Bine” de la Ministerul Culturii

În ceea ce priveşte activitatea Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, semnatarii comunicatului au subliniat că sub actuala conducere numărul de spectatori de la Compania „Liviu Rebreanu” s-a triplat, iar instituţia se află pe un drum ascendent. „Am construit timp de patru ani şi astăzi avem un alt statut în breasla teatrului românesc. Toate acestea se reflectă în realitatea uşor de verificat, dar şi în calificativul „Foarte Bine” cu care a fost evaluat de curând directorul general, Gasparik Attila, de către Ministerul Culturii, forul suprem care l-a angajat să-şi deruleze mandatul managerial”, se arată în document.

„Prejudiciu de 3 milioane lei, din 2006-2007”

Totodată, în încheierea comunicatului se mai precizează că „prejudiciul de 3 milioane RON citat ca fiind constatat de Curtea de Conturi, aparţine anilor 2006-2007, este moştenirea cu care ne-am luptat cu toţi aceşti ani, datorită căreia nu avem aer condiţionat în Sala Mică şi jucăm pe o scenă care necesită reparaţii capitale”.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close