Sanatate

Flavius Țurcanu: ” Am scăpat de probleme oftalmologice, preluând controlul asupra sănătății mele”

flavius alta pozaLumea vorbește tot mai mult despre realizările clujeanului Flavius Țurcanu, de perseverența de care a dat dovadă și disponibilitatea de a ne sfătui și încuraja pe fiecare în parte, de a „ne împinge de la spate”, înspre beneficiul nostru, arătându-ne și alte metode prin care putem obține sănătatea ochilor. Credința lui în tratarea problemelor oftalmologice pe cale naturală l-a ajutat în primul rând pe el însuși să-și recapete sănătatea, iar suita de  programe principii și tehnici pe care le folosește, a avut efect major și în viața altor oameni suferinzi de aceleași afecțiuni. Hotelul Grand, Piața Victoriei 28-30 din Târgu Mureș va găzdui joi, 14 mai, seminarul gratuit „Îmbunătățește-ți Astăzi Natural Vederea“ susținut de Flavius Țurcanu, începând de la ora 18.30 până la 20.30. Pentru că locurile sunt limitate, înscrierile se fac pe pagina http://renuntalaochelari.ro/seminar/ .

Rep: Cine este, de fapt, Flavius Țurcanu?

F.Ț.: Sunt o persoană obișnuită, care a decis să preia controlul asupra sănătății vederii sale, ca să văd clar oricând și la orice distanță aș privi.

Rep: Bogata dvs. experiență mă încurajează să vă întreb, ce probleme oftalmologice ați avut și cum le-ați tratat?

F.Ț: Dioptriile cu care am început au fost de -0.5 dioptrii la ochiul stâng şi -0.75 dioptrii la ochiul drept. Am început să port ochelarii permanent, însă în mai puțin de 1 an de zile vederea mea s-a deteriorat și mai mult. Mai exact, de la -0.5 dioptrii la -1 dioptrie la ochiul stâng și de la -0.75 dioptrii la ochiul drept, la -2.25 dioptrii. Timp de 4 ani am studiat cum se poate îmbunătăți vederea, am citit o grămadă de cărți, am ascultat cărți audio și am participat la multe seminarii despre sănătate și, cu practică zilnică am reușit să am 0 dioptrii la ochiul stâng și 0.25 dioptrii la ochiul drept, în aproape 10 luni.

Rep: Ce putem face pentru a preveni problemele oftalmologice și ce semne ar trebui să ne îndrepte spre oftalmolog?

F.Ț: În primul rând să ne educăm, să învățăm care sunt cauzele și cum să tratăm aceste cauze reale, nu doar efectele. După ce învățăm toate acestea, trebuie să ne odihnim ochii cât mai mult, cheia menținerii sănătății  stă în relaxarea sistemului vizual.

Rep: Ce meserii au un risc mai mare de afectare a vederii?

F.Ț: Nu de o meserie este vorba, ci de modul în care ne folosim ochii, indiferent de context. De exemplu, medicii stomatologi își folosesc foarte mult vederea de aproape, însă în ziua de astăzi majoritatea persoanelor lucrează la calculator și își folosesc ochii pe distanțe fixe. Toți cei care petrec mult timp în fața unui monitor de calculator și folosesc excesiv vederea de aproape, se plâng la un moment dat de apariția unor tulburări de vedere, dar de cele mai multe ori acestea sunt trecătoare și dispar după odihnirea ochilor. Deci cauza sau riscul nu este calculatorul sau privitul de aproape, ci modul de folosire a ochilor.

Rep: Sunt problemele de vedere ereditare?!

F.Ț: Da și nu. Sunt cazuri în care părinții au vederea încețoșată, iar copiii nu au, sau părinți cu vederea clară care nu au purtat niciodată ochelari, iar copiii au vederea încețoșată și au nevoie de ochelari. Așadar, în care din aceste cazuri se moștenesc cu adevărat problemele de vedere?!

Rep: Cu ce vă propuneți să impresionați participanții la seminar?

F.Ț: La seminariile ce le susțin în țară, intenția mea nu este de impresiona, ci de a transmite mesajul că vederea se poate îmbunătăți în mod natural, de a-i ajuta pe participanți să înțeleagă cauzele și să observe că se poate îmbunătăți vederea lor prin practici simple, simple dar eficiente, datorită cărora ei vor observa rezultate încă de la seminar.

Rep: Degajați mult optimism?

F.Ț: De obicei da, depinde și de subiectul discutat. În cazul îmbunătățirii naturale a vederii, da, categoric.

Rep: V-ați gândit să vă publicați rezultatele cercetărilor într-o carte sau revistă de specialitate?

F.Ț: Am scris o carte care se numește „Renunță la ochelari”, în conținutul căreia se află foarte multe sfaturi practice bazate pe experiența mea de a renunța la ochelari în mod natural și contine multe referințe la studiile efectuate de medicii oftalmologi, care demonstrează că vederea se poate îmbunătăți natural.

Rep: Trăim într-o societate în care viața este controlată de o poftă nesăbuită de a consuma și, tendința este de consuma mult și de calitate proastă. Ce rol are alimentația în întreținerea vederii?

F.Ț: Combustibilul pe care-l consumăm este important și, evident, ne influențează vederea, nu putem să mâncăm orice așteptându-ne să vedem la fel de clar și ochii noștri să funcționeze corect. O dietă sănătoasă, echilibrată, bogată în vitamine este necesară nu numai pentru a menține starea generală de sănătate a organismului, ci și pentru prevenirea afecțiunilor oftalmologice.  O mașină pe diesel alimentată cu benzină, nu va funcționa, iar dacă este pe benzină și o alimentăm cu motorină, vom avea același rezultat. Dacă alimentarea autoturismului cu un alt tip de combustibil are efecte negative, de ce avem așteptarea ca bio-mașina noastră, corpul nostru, să funcționeze altfel ? Mai multe despre alimentația corectă și a modului corect sau incorect de a folosi ochii și chiar o altă cauză mai subtilă care influențeaza vederea, voi împărtăși în cadrul seminarului gratuit, care va avea loc pe 14 mai în Târgu Mureș la HotelGrand.

 

Amalia VASILESCU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close